Skip to content

Ce este tratamentul anticoagulant oral

Datorită unor probleme de sănătate, vi s-a indicat un tratament cu Trombostop® sau Sintrom® sau cu alte medicamente care conţin aceeaşi substanţă activă (acenocumarolul), dar în diverse doze. Legat de acest tratament veţi mai auzi termenii de tratament anticoagulant oral.

Trebuie reţinut că acestea sunt preparatele disponibile în România, şi ele conţin doze diferite de acenocumarol. În general, nu trebuie schimbate între ele decât cu acordul, supravegherea şi recomandarea medicului.

Aşa cum îi spune şi numele, acest tratament are ca scop împiedicarea formării de cheaguri de sânge la nivelul inimii sau vaselor de sânge, în condiţiile unor afecţiuni, dintre care cele mai frecvente sunt:

  • tromboză venoasă profundă;
  • tromboembolismul pulmonar;
  • fibrilaţia atrială;
  • prezenţa de proteze valvulare cardiace;
  • alte situaţii cu risc crescut de formare de cheaguri în cavităţile inimii: unele cazuri de infarct miocardic cu anevrism de ventricul stâng, insuficienţă cardiacă severă.

Există şi alte situaţii particulare când medicul vă poate indica un tratament anticoagulant oral.

Tratamentul anticoagulant oral este prescris şi
urmărit numai de către medic.

Veţi lua acest tratament timp de cel puţin câteva luni. Este posibil ca afecţiunea de care suferiţi să necesite tratament anticoagulant toată viaţa.

Acest material vă oferă câteva informaţii
care vă vor ajuta să înţelegeţi şi să suportaţi
cât mai bine acest tratament.